Onderzoek

INTELLIGENTIE ONDERZOEK

  • NIO (Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau) De NIO geeft inzicht in de capaciteiten van een kind en is een goede voorspeller van schoolsucces. De NIO geeft betrouwbaar advies van VMBO tot en met het VWO. Zo kan de NIO bijvoorbeeld ingezet worden als second opinion na een onverwachte score op de Cito eindtoets. De NIO is bedoeld voor kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De NIO kan zowel individueel als in groepsverband (max 5 kinderen) bij ons afgenomen worden. 
  • WISC-III (Wechsler Intelligence Scale for Children-III) De WISC-III is één van de meest gebruikte intelligentietests bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar. De test geeft aanwijzingen over de leermogelijkheden van het kind. Daarnaast wordt er tijdens de afname van de WISC-III door middel van observatie een goede indruk verkregen van de werkhouding van het kind. De WISC-III doet o.a. een beroep op de taal- denkontwikkeling en het ruimtelijke inzicht van het kind. Ook wordt inzicht verkregen in de verwerkingssnelheid van het kind, waarbij aandacht, concentratie en het korte termijngeheugen een belangrijke rol spelen.
onderzoek

                     -Every child can learn. Just not on the same day or in the same way- 

individuele-begleiding
INTAKE

Het intakegesprek duurt gemiddeld 45 minuten. Tijdens het gesprek worden o.a. de hulpvraag, ontwikkeling van het kind en prestaties op school besproken. Ook wordt er uitgelegd wat er verwacht kan worden van het intelligentie onderzoek.

DUUR

  • De afname van de NIO duurt ongeveer 2 uur.
  • De afname van de WISC-III neemt een ochtend of een middag in beslag.
EVALUATIE

De resultaten van het intelligentie onderzoek worden verwerkt in een verslag. Het daaropvolgend evaluatiegesprek neemt gemiddeld 30- 45 minuten in beslag.

Voor meer informatie of een aanmelding kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Mailen graag naar info@thuisorthopedagogen.nl

studiebegeleiding

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.